Usluge savjetovanja

U sklopu usluga savjetovanja nudimo vam 3 vrste: poslovno i financijsko savjetovanje, sudjelovanje u poreznom nadzoru te ostale usluge savjetovanja.1.poslovno i financijsko savjetovanje

  Poslovne ideje su odlične za pokretanje projekta, no često na tom putu stoje vidljive i “nevidljive” prepreke koje mogu značajno utjecati na uspješnost projekta. Kao najčešći problemi i zamke u poslovanju gotovo uvijek se pojavljuju problemi s financijama i kompliciranim zakonodavstvom (porezi & pravilnici).

  Tvrtka Fumagalli usluge d.o.o. Vam od samog početka pokretanja poslovnog pothvata (otvaranje tvrtke ili realizacija projekta) može pomoći svojim stručnim znanjem i višegodišnjim iskustvom.

  Nudimo:

  • pomoć kod otvaranja tvrtke
  • realizaciju i vođenje natječaja za poticaje i ostale projekte
  • realizaciju i pripremanje dokumentacije za leasinga, kredit ili osiguranje
  • savjetovanje kako bolje upravljati novčanim sredstvima radi uštede u poslovanju
  • optimizacija poslovanja kako bi platili manji porez (unutar zakonskih regulativa)
  • izrade investicijskih studija i poslovnih planova
  • informacije o zakonodavstvu između članicama Europske Unije
  • ostala savjetovanja iz domene financijsko - poreznih situacija


2.sudjelovanje u poreznom nadzoru

  Porezni nadzor je postupak kojeg provodi Porezna uprava (PU) kako bi provjerila vodite li ispravno poslovne knjige te na temelju njih plaćate sve poreze.

  Kriteriji po kojima PU određuje kada i koga će nadzirati i kontrolirati nisu poznati, no svakako je za očekivati da će Vas nadzor obuhvatiti i nekom trenutku – nije pitanja hoće ili neće, već KADA će se to dogoditi.

  Postupak nadzora započinje tako da vam dostave obavijesti o poreznom nadzoru, iako se i ne mora uvijek dostaviti obavijest već može doći do neposrednog nadzora tj. onda kada porezni inspektor smatra da bi se dostavom obavijesti ugrozila svrha poreznog nadzora.

  Sam postupak nadzora traje nekoliko dana pa do više mjeseci, a sve ovisno o veličini poreznog obveznika, vrsti i broju poreza koji se nadziru, razdoblju oporezivanja koji je predmet poreznog nadzora kao i suradnji poreznog obveznika.

  Porezni inspektor koji vodi postupak određuje rokove u okviru zakonskih rokova, ali ih može postaviti i po slobodnoj procjeni. Porezni obveznik ima pravo na opravdani zahtjev za produljenje roka uz ispunjenje određenih uvjeta, a svakako je poželjno da porezni obveznik dobro poznaje postupak i tijek poreznog nadzora kako bi mogao iskoristiti svoja zakonska prava.

  U poreznom nadzoru možete aktivno sudjelovati, no i ne morate. Svakako je poželjno da ste aktivni, a dobro je u tom slučaju uz sebe imati i pomagača u poreznom nadzoru tj. stručna osoba (npr. ovlašteni računovođa) koji nastupa uz nazočnost poduzetnika i pomaže savjetima, poznaje proces i radi u interesu poduzetnika.

  Trebate li stručnu pomoć kod poreznog nadzora, javite nam se bez obzira bili naš Klijent ili ne. Naše iskustvo i znanje značajno može pomoći kako bi porezni nadzor prošao što više u Vašu korist.3.ostale usluge savjetovanja

  Osim poslovno i financijsko savjetovanje, naša tvrtka može vam pomoći oko pitanje iz područja spajanje firme, raditi partnership s domaćim ili strani investitora itd, radi se godišnjim iskustvom, jer naša tvrtka je počela raditi kao knjigovodstvom servis za nekoliko strane investitora. U slučaju informacije u vezi kontakt, naša tvrtka ima nekoliko kontakta kako doći do njih, ili do fondova i/ili sl.. Naravno biti uspješni u tim kontaktima je povezan na dobro prezentaciju i da nam uputite koji su relevantni elementni uključeni u vašoj prezentaciji.